Hybride verbformer i amerikanorsk og analyse av tempus - Åfarli, Tor A. (Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 2012)
Eit karakteristisk trekk ved engelske innlån i amerikanorsk er at det lånte ordet typisk får norsk bøying, trass i at stammen er engelsk. I denne artikkelen skal eg diskutere korleis slike hybride verbformer kan bidra til å kaste lys over teoretiske problemstillingar når det gjeld spørsmålet om korleis verbet "får" tempus i generativ grammatikk. Eg skal prøve å vise at dei amerikanorske hybride verbformene er svært interessante i denne samanhengen, ved at dei motiverer ein bestemt type analyse av relasjonen mellom verbstamme og tempus.